Klik hier voor persoonlijke info Pijltje

Portfolio Interactieontwerp.

Dag 1

Mijn eerste drie ontwerpen voor structuur en lay-out vragenformulier:

De ontwerpen zijn een eerste poging tot verschillende stijlen, progressie met pagina's, door te scrollen en alles op één pagina.

Manieren van web recruitment

De eerste manier is om as werkgever zelf op zoek te gaan op bijvoorbeeld monsterboard of linkedin. Voordeel is dat je zo precies de juiste persoon kunt vinden voor de openstaande vacature. Nadeel is dat het veel tijd kost en dus geld en dat mensen zonder baan of die willen overstappen naar jou vinden niet makkelijk is. Een advertentie zal de mensen naar jou toe laten komen. Dit is ook niet perfect want dan voldoen niet alle sollicitanten aan je eisen en verdoe je tijd aan mensen die niet geschikt zijn. De beste oplossing is een recruitment site waar je alle info van mensen die een baan zoeken kunt vinden en kunt filteren op bepaalde eisen, zo kan je snel en makkelijk de juiste persoon vinden.

Persona

FRITS: Frits is een 34 jaar oude man op zoek naar een fulltime baan in de IT. Hij is een expert op het gebied van systeembeheer en zoekt ook een baan in die sector. Hij werkte hiervoor bij een grote verzekeringsmaatschappij maar werd ontslagen vanwege een reorganisatie.

VOORBEELD CV: Klik hier.

Dag 2

Problemen bij een registratie formulier oplossen

PROBLEEM:
Wanneer een registratie formulier uit verschillende pagina's bestaat en er niet wordt aangegeven hoeveel er nog doorlopen moeten worden is de kans groot dat de gebruiker zal afhaken. De gebruiker weet niet waar hij/zij aan toe is en het proces lijkt eindeloos. Het kan ook zo zijn dat het hele formulier op 1 pagina staat maar omdat het een erg lang formulier is kan de scrollbalk die amper opschuift een demotiverende werking hebben en kan de gebruiker ook afhaken.

OPLOSSING:
Door inloggen met facebook kan de meeste standaard info al ingevuld worden door dat uit facebook te importeren (nog wel met de mogelijkheid om het aan te passen indien facebook niet juist ingevuld is) en hoeft de gebruiker dat niet te doen, om tijd te besparen. Verder moet de progressie aangegeven worden zodat het duidelijk is hoe ver in het proces de gebruiker zich bevindt.

Dag 3

Web en social media integratie

- Hoe kan je informatie die van iemand op het web is gebruiken in je applicatie om een goed verhaal te vertellen?
Informatie van personen kun je importeren om zo een standaard profiel te maken en dus een eerste indruk te schetsen.

- Hoe kan je informatie verkrijgen van vrienden over iemand anders?
Door deze vrienden daar om te vragen of de informatie zoals bijvoorbeeld op facebook ook "via-via" beschikbaar te maken.

- Hoe kan je testen gebruiken om iemand te scoren? Zonder dat je naar een 1 - 100 ranking gaat.
De eerste indruk die je van bijvoorbeeld de informatie van een social media site haalt kan je helpen om een selectie te maken van geschikte kandidaten.

De rol van geluid

Filmpje met toegevoegd geluid (versneld/ingekort vanwege uploadlimiet):

Dag 4

Multimedia

Je kunt multimedia in je site verwerken door bijvoorbeeld een motivatievideo toe te staan. Dit maakt een sollicitatie toch een stuk persoonlijker als je iemand in een video ziet en niet op een foto.

Een publicatie over geluid op websites is hier te vinden.

Dag 5

Final design!

Mijn uitendelijke design.
De uiteindelijke site heeft een enkele pagina met een overzichtelijke opzet. de gebruiker kan alles aanklikken en dan iets uploaden of invullen.

Persona en user story

Frits is een 34 jaar oude man op zoek naar een fulltime baan in de IT. Hij is een expert op het gebied van systeembeheer en zoekt ook een baan in die sector. Hij werkte hiervoor bij een grote verzekeringsmaatschappij maar werd ontslagen vanwege een reorganisatie. Toevallig heeft Frits een LinkedIn account, met daarop alle nodige informatie die een nieuwe werkgever als bruikbaar zou kunnen bestempelen, waarop zijn vorige functies duidelijk staan omschreven en logt met deze in op de site. Alle gegevens worden netjes door het systeem opgehaald en ingevuld. Vervolgens upload Frits een motivatievideo en werkt hij zijn profielfoto en portfolio bij omdat Frits video's bewerkte als hobby vroeger gaat dit hem goed af. Dit alles zorgt voor een goed overzicht en een goede weergave van de kwaliteiten van Frits. Hij is ook een snelle leerder dus eventuele nieuwe programmeertalen die hij zou moeten oppakken voor zijn nieuwe functie zijn geen probleem. Frits vindt bepaalde vragen als 'hoe goed ben je met HTML/CSS?' lastig te beantwoorden, hij kan zich er wel mee redden maar weet niet goed hoe hij zichzelf moet rangschikken tegenover andere programmeurs.